Modlitba Svaté Terezy aneb Přepošli to 13 lidem, jinak...

6. 4. 2013 10:07
Rubrika: Co přinesl den.

Taky vám chodí podobné typy emailů?

Většinou to jsou zprávy s přízemními řečmi o štěstí doplněné kýčovitými obrázky zvířátek, miminek a jiných podobých věcí. Všechny spojuje stejný typ vět: Rozešli prosím tuto zprávu v následujících 10 minutách 15 lidem a něco si přej. Když to neuděláš, stihne tě velké neštěstí....

Většinou jde o čistě světská témata a tak mě to ani moc netankuje. Ale čas od času přijde něco podobného s rádoby křesťanským významem. A tohle mě dokáže pořádně zvednout ze židle, obzvlášť, když to přijde od člověka, který je věřící, nebo se tak aspoň tváří (do duše nikomu nevidím).

____________________________________________________________

Svatá Tereza

Prosím, pošli mi tuto zprávu zpět. (později uvidíte proč..)

V případě, že by Vás to zaujalo, Svatá Tereza je Svatá, věřící v sílu malých věcí. Věřila, že v životě je třeba vytvářet i malé věci správně a s velkou láskou. Svatá Tereza je také patronkou zahradníků, ale i těch, kteří se o květy starají. Je známá svými růžemi.

Ten, kto dostane toto zprávu, bude požehnaný.

Modlitba Svaté Terezy N E S M Í B ÝT V Y M A Z Á N A.

PAMATUJTE, že předtím, než si ji přečtete, si musíte něco přát. A to je vše, co musíte udělat, kromě toho, že ji přepošlete 13 lidem a uvidíte co se stane čtvrtý den. Lituji, že ji musíte přeposlat, ale zkuste tuto síť nepřerušit, prosím. Modlitba je jedním z nejlepších darů, jaké dostávame. Nestojí nic a přináší mnoho. UŽ JSTE SI NĚCO PŘÁLI? Když si nic nebudete přát, tak nic nedostanete. Toto je poslední příležitost na Vaše přání:

MODLITBA SVATÉ TEREZY:
Nechť dnes pokoj a mír kraluje ve Tvém nitru. Důvěřuj Bohu, že se nalézáš přesně na tom místě, kde jsi měl být. Nesmíš zapomínat na nekonečné možnosti , které vyplývají z tvé víry. Použij vděčnosti, které se ti dostalo a užij si ji s láskou, kterou jsi dostal/a...Buď spokojený/á s vědomím, že jsi dítě Boží... Nech, aby se jeho přítomnost vlila až do tvých kostí a dovol své duši svobodně zpívat, tancovat, chválit a milovat. On je pro každého z nás a zároveň i v každém z nás. Amen.

A nyní pošli tuto zprávu 13 lidem v průběhu následujících 5 minut. A nezapomeň mi ji poslat zpět. Já jsem jednou z těch 13.....uvidíš proč.

_____________________________________________________________

Co na to říkáte?

Já osobně k tomu mám dvě velké výhrady.

1. PAMATUJTE, že předtím, než si ji přečtete, si musíte něco přát. A to je vše, co musíte udělat, kromě toho, že ji přepošlete 13 lidem a uvidíte co se stane čtvrtý den. 

Docela by mě zajímalo, odkdy je modlitba k Bohu (případně její naplnění) podmíněna nějakým přáním a navíc ještě tím, že bych to měla někomu přeposílat??? Obávám se, že tahle věta se v kontextu celé zprávy vylučuje s učením Katolické církve. Když bych to měla pojmenovat tak, jak to opravdu je, je to obyčejná manipulace.

2. Asi nejzávažnější věc je to, že věty, které jsou zde označeny jako modlitba žádnou modlitbou nejsou!  Nedokážu posoudit, zda to opravdu jsou slova sv. Terezy, ale i kdyby ano, není to modlitba. Tohle je pouze pobídnutí či povzbuzení jednoho člověka druhému člověku. Povzbuzení pěkné a pravdivé, ale nikoliv modlitba. Křesťanská modlitba je vztahem smlouvy mezi Bohem a člověkem v Kristu (viz.KKC).

Zaráží mě, že člověk, který něco takového vytvořil, měl tolik odvahy, že to celé postavil na sv. Tereze, učitelce církve. Nemá to s učením katolické církve nic společného, řekla bych dokonce, že je to v rozporu. A nevěřící lidé si dělají o nás obrázek přesně podle takových věcí... Není se čemu divit, že ten obrázek veřejnosti o nás je značně pokřivený, když my sami ho již pokřiveně šíříme. 

Chtěla bych vás požádat, abyste se u podobných zpráv dobře zamýšleli nad tím, zda to někomu budete posílat, či ne. Přeji vám odvahu a sílu nenechat se manipulovat.

 

Zobrazeno 1674×

Komentáře

LidiLidi

No, mazat jsem to nemazala, ale ne kvůli tomu, že bych věřila,že by se mi mohlo něco stát, ale proto, že jsem věděla, že se k tomu budu vracet (při psaní tohodle článku atd.). Už jsem smazala desítky podobných mailů, i těch, ve kterých to vyhrožování neštěstím bylo přímočaré...Kdyby se ty věci plnily, tak jsem už asi 3x vyhozená ze školy, 5x by nám vyhořel barák a 10x bych byla po smrti... A přitom všem si říkám, jak málo stačí pro zmanipulování lidí. Co teprve za takových situací, kdy opravdu teče do bot, jde o práci, o život...

LidiLidi

Nevím, no, dost jsem přemýšlela, zda to přejít mlčením, nebo se ozvat... A nakonec jsem si řekla, že mlčení už bylo dost. Posílala jsem to i několika známým a hlavně lidem, kteří mi to poslali...

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio