Na ples v pátek?

9. 2. 2014 11:28

V tomto období se roztrhl pytel s nejrůznějšími plesy, zábavami a tanečními večírky. Je to již tradiční zvyk. A tak mě to nemohlo nechat chladnou. Vždyť i já si ráda zajdu zatančit a pobavit se s přáteli v příjemné atmosféře večerních rób, obleků, hudby a dobrého vína.

Vedlo mě to k zamyšlení nad tím, jak to v poslední době s těmy plesy vlastně je. Stoupá podíl plesů konaných v pátek, plesy v sobotu už jaksi nejsou "in". Zvláště mezi mladými. Zvláště mezi věřícími. - Ono po pátečním plese se člověk v sobotu může v klídečku vyspat co hrdlo ráčí, zatímco v neděli se musí vstávat do kostela... Ty silnější kalibry mají na vystřízlivění ne jeden, ale dva dny. Je to zdánlivě pochopitelné.

Ale pro křesťana by to možná nemělo být tak samozřejmé... Abychom neusínali na nedělní mši po sobotním plese, tak radši jdeme na ples v den postní?

Nechci nikoho soudit, ani říkat, co je dobře a co špatně. I já chodím občas na plesy v pátek. Spíš chci tak trochu rýpnout a povzbudit k zamyšlení. Třeba i k zamyšlení nad tím, proč se některé děkanátní a farní plesy konají v pátek, v postní den, někdy dokonce v době postní.

Zobrazeno 1481×

Komentáře

Pavloš

JInak co se týče těch studentských plesů přes týden - tak jako já myslím, že alespoň na chvilku, třeba do 12.hod. mohou jít i pracující.., vždy asi záleží na tom, kolik kdo vydrží..:-)
No a co se pak týče těch pátečních plesů, tak to si myslím zase velice pěkně vystihla @Zdendanda díky! Kompletně se zbořit, je nežádoucí na jakémkoliv plese, v kterýkoli den..:)

Pavloš

@kacarovi3 - tak ten P. Kubíček musel být pořádný asketa, pakliže to tak provozoval..:) jednou, či rovnou dvakrát týdně?

Zobrazit 23 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio